سیستم عامل کروم گوگل راهی به سوی ابرها

 گوگل کروم 

 

 

 

شاید شما نتوانید بدون رایانه زندگی کنید اما آیا آن را دوست دارید؟ ممکن است نگهداری و تعمیر رایانه‌ها دشوار باشد زیرا رایانه‌ها به کندی شروع به کار می‌کنند و مستعد خرابی، پاک شدن فایل‌های باارزش و عکس‌ها هستند. همواره در برابر حملات ویروسی آسیب‌پذیر بوده و نیازمند ارتقای دائم هستند و درصورت مفقود شدن یا بدتر از آن به سرقت رفتن، دستگاه رایانه به همراه تمامی اطلاعات ذخیره شده در آن شامل فایل‌ها، تماس‌ها، پیام‌های ایمیل، عکس‌ها و ویدیوها ازدست می‌رود.  

 

اما اگر رایانه دیگر چیزی بیش از مرورگر اینترنت ـ پنجره دیجیتالی به سوی وب ـ نباشد چطور؟ می‌توان تمامی نرم‌افزارهای موجود در رایانه و کارهایی را که انجام می‌دهند فراموش کرد و تمامی این قابلیت‌ها از طریق وب انجام ‌گیرد و هیچ کدام از اطلاعاتی که اکنون در رایانه وجود دارند دیگر درون آن نخواهند بود. در عوض همه چیز برروی ابری از رایانه‌های متصلی قرار خواهد گرفت که همان اینترنت است. این تصور وسوسه‌انگیز اما دست نیافتنی شخصیت‌های دنیای فن‌آوری از زمان ظهور وب در نیمه دهه 1990بوده است.

گوگل جدیدترین شرکت فن‌آوری است که تلاش می‌کند شکاف میان رویا و واقعیت را کاهش دهد. غول جست‌وجوی اینترنت و تبلیغات اعلام کرده در حال کار برروی سیستم عامل جدیدی است که کاربران را به ابر متصل می‌کند.

اما بر خلاف سیستم‌های عامل قدیمی مانند ویندوز مایکروسافت که همه نوع نرم‌افزار سنتی را اجرا می‌کند سیستم عامل کروم گوگل به جز اطمینان از کار کردن خوب و سریع مرورگر وب در رایانه کاری نخواهد کرد. اینکه سیستم عامل کروم موفق می‌شود اهمیتی ندارد. بیش‌تر دنیای رایانه به سمت رایانش ابری حرکت می‌کند که تغییری برای ساده‌تر کردن نحوه دسترسی و پردازش اطلاعات دیجیتالی است.

دیگر از نصب‌های آزاردهنده نرم‌افزارها، رفتن از فهرستی به فهرست دیگر برای تنظیم برنامه‌ها، بک آپ‌ها یا ارتقاءها خلاص می‌شویم. از ضمیمه‌های حجیم ایمیل هم دیگر خبری نخواهد بود زیرا مردم می‌توانند به دیگران اجازه دسترسی به فایل‌های آنلاینشان را داده و همکاری را ساده‌تر کنند.

از رایانه رومیزی گرفته تا یک تلفن همراه، هر دستگاهی از همه جا به کاربران دسترسی فوری به فایل‌های آن‌ها و برنامه‌ها را تا زمانی که مرورگر وب دارند، فراهم می‌کند. همزمان انواع جدید دستگاه‌ها از رایانه‌های قابل حملی که حتی از سبک‌ترین رایانه‌های امروزی سبک‌تر هستند گرفته تا نمایشگر‌های متصل به اینترنت در اتاق‌های هتل که به میهمانان دسترسی کامل به زندگی دیجیتالی می‌دهند، امکان‌پذیر خواهند بود.

رایانش ابری پدیده جدیدی نیست؛ دهها سال است که افراد از سرویس‌های ایمیل اینترنتی مانند هات میل استفاده می‌کنند و با سرویس‌های اینترنتی مانند فیس‌بوک یا توییتر تعامل می‌کنند که در اینترنت از رایانه‌های خانه و محل کار و تلفن‌های همراه قابل دسترس هستند. گوگل و شرکت‌های دیگر نسخه‌های آنلاین پردازش ورد و برنامه‌های صفحه گسترده را عرضه می‌کنند.

با این حال توان کامل این ایده به طور کامل به تحقق نپیوسته است اما همچنانکه موانع فنی برای اجرای بیش‌تر نرم‌افزارها در داخل یک مرورگر وب برطرف می‌شوند احتمال گامی بزرگ به جلو قوت می‌گیرد.

در چند سال گذشته تلفن‌ها بیشتر شبیه رایانه‌ها شده‌اند و دستگاه‌هایی مانند آیفون اشتهای کاربران را برای سادگی و قدرت افزایش داده‌اند. اکنون این قدرت و سادگی می‌تواند از تلفن به رایانه مهاجرت کنند.

اما به این معنی نیست که دنیای رایانش رایانه قدیمی به زودی محو خواهد شد. ویندوز مایکروسافت همچنان در 90 درصد از رایانه‌های جهان عمل می‌کند. نرم‌افزار آفیس این شرکت توسط بیش از 450 میلیون مشترک پولی مورد استفاده است.

بسیاری از شرکت‌ها به دلیل واهمه از دست دادن کنترل قابلیت‌های تجاری حیاتی برای بردن ایمیل‌ها، اشتراک‌ها یا نرم‌افزار ردیابی مشترکان به وب مقاومت کرده‌اند و برخی از نرم‌افزارها مانند بازی‌های سه بعدی یا ویرایش گرافیکی مستلزم نیروی رایانشی هستند که مناسب اجرا در داخل مرورگر وب نیستند.

از سوی دیگر بدون سیاست‌های واضح یا قوانین سامان دهنده حریم خصوصی و مالکیت داده‌ها در ابر، برخی از مصرف کنندگان ممکن است برای قرار دادن زندگی دیجیتالی خود در اینترنت مقاومت کنند.

با این حال برای میلیون‌ها مصرف کننده احتمال مبادله کردن رایانه قدیمی‌شان با یک دستگاه ساده که از مرورگر وب برای انجام تمامی کارهای مورد نظر استفاده می‌کند، نزدیک است. این همان کاری است که گوگل امیدوار است با عرضه سیستم عامل کروم در سال آینده انجام دهد.

 

منبع: ایسنا